Nora Golfbana

Hed- och parkbana i Lantlig idyll

Välkommen till Östra Sund och Prästboställets gamla jordbruks- och betesmarker. Här fick Nora Golfklubb chansen att göra verklighet av drömmarna om en 18-hålsbana 1988 och sedan dess har vi brukat jorden på vårt vis.

Arkitekten Jeremy Turner trivdes bra i det böljande landskapet och gav oss en enastående vacker hedbana omgiven av Bergslagens skogar. Från restaurangen kan du följa spelets lugna gång på nästan hela banan. Men låt dig inte luras av idyllen. Inget hål är det andra likt och en rad utmaningar väntar dig på vägen mellan vattenspeglar och björkdungar.

Förbered dig med en titt i banguiden här intill.

Välj din tee

Banan har fem slopade tees:
61 • Svart – 6 091 m
57 • Vit – 5 650 m
53 • Gul – 5 256 m
47 • Blå – 4 676 m
43 • Röd – 4 309 m

Genom att ta din slaglängd i beräkning kan du få hjälp att välja din tee.

Utgå ifrån hur långt du slår med din järnsjua eller motsvarande hybrid- eller träklubba. Ta sedan längden gånger 40 för att få en fingervisning om vilken banlängd som skulle kunna passa dig.

Ex: 125 x 40 = 5000. Prova en tee som är omkring 5 000 m.

Ingen miniräknare?

Tänk ungefär så här:
150 m – 61 • Svart
140 m – 57 • Vit
130 m – 53 • Gul
115 m – 47 • Blå
105 m – 43 • Röd

Banguide

Banrekord

Damer, röd tee
Emelie Lundström, Mosjö G&CC – 66 slag
Herrar, gul tee
Gustav Ågren, Flens GK – 66 slag

Golfpaket

Boka ditt boende i direkt anslutning till golfbanan!

Nora golfklubb erbjuder ett enormt prisvärt golfpaket. Bo direkt på klubhusområdet i det gamla Prästbostället eller bo i de nybyggda rummen på Loftet. På loftet har alla rum egen toalett och våra rum har tillgång till kök och uteplats med utsikt över Norasjön.Prästbostället är handikappsanpassat.

Från 595 kr/person

I priset ingår en dagsgreenfee och möjlighet

att lägga till en dagsgreenfee för 225:-

För att se bilder på rummen klicka på ”Boka online”

Börja spela golf

Nybörjarkurs med medlemskap inkluderat!

Vi erbjuder under säsongen ett flertal tillfällen där du får introduktion och nybörjarkurs samtidigt som du erhåller ett medlemskap på Nora Golfklubb med obegränsat spel och allt detta till kraftigt reducerat pris.